Market Your Domain – Part 1

Posted on November 23, 2006. Filed under: Domain Names |

#
Memasarkan domain anda?
#

Mungkin anda rajin beli domain dan dapati domain anda tidak perform. Ini ada satu solution. Dari segi moral dan legal, aku tak reti la.. tapi should be ok, bukannye kita install virus ke apa ke. Ok.. solutionnye adalah……

|
|
|
|
|
|
|
|
|

Bookmark  ‘Set as homepage’ domain anda di mana saja PC yang anda gunakan (selain PC rumah anda la). Tempat paling sesuai adalah Cyber Cafe.

Tahukah anda?
Aku pernah bookmark ‘Set as homepage’ domain aku kat PC TMPoint, hahah.. sebulan pastu, gi check dah kene block server parking(read:NameDrive) aku tuh.. siot jer.. hahah.. hak diorang, lantak la…

tapi perlu ingat, sangatlah tak berbaloi masuk CC semata-mata nak ‘Set as homepage’ bookmark. Costing perlu kire beb. Masuk CC kene RM2 sebagai contoh. Iaitu bersamaan $0.60 lebih kurang. Jadik kene pastikan domain yang dah dibookmark‘Set as homepage’ tu memang menarik perhatian dan dapat pulang modal dan buat untungla… there’s a risk, there’s the reward la, kan..

Ok, pasni kalo aku masuk cc jumpak domain yang diparking, tahu le aku dah ada orang dekat2 tempat aku yang dah dapat petua ni.. huhuhu…

Ok.. calo…

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

12 Respons to “Market Your Domain – Part 1”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

hahaha..sama la..tapi tak buat domain parking la..tukar bagi jadi blog infomalaya ja..meradang membe2 dalam library.. 🙂

nak try gak ar domain parking nie…

tak faham domain parking ni apa kegunaannya…

Bat: yup, teknik tu ntuk promote web pon bleh…
aman: try jangan tak try 🙂
am: gunanya ntuk generate duit la 🙂 money-making program.

Berita mendebarkan…

..rupa-rupanya 2 orang regular visitor di sini adalah subscriber ke-7 dan ke-11 Projek Includeus aku!

//aku baru je check subscriber list.. huhuhu…

//betulla kata orang, nak start kemain susah.. antara penghalangnya adalah ragu-ragu dan khuatir tidak berjaya :/

Lagi best, ‘set as homepage’ hehe…

Hehe.. siapa subscriber ke 7 dan 11 tu en aku? Den ker? 😛

hahahahahahahaa…
thanks soulof99, aku tersilap guna istilah daaa!!!
itu yang aku maksudkan…kene ubah ni…

aku bet Bat pon maksudkan set as homepage.. hahaha

Hehe.. sebenarnya den pon biasa buat keje ni dulu… Skang ni tak dah, pasal memang dah lama tak gi CC dah…. 😛

cube an aku bagi tau camner nak buat ni… satu lagi apa yang kena suspend…

yer la dah tengok tak boleh bukak… page dia…

pasal suspended tu, bleh baca thread aku ni: http://wangcyber.com/forum/showthread.php?t=1834

Pasal domain parking, bleh check langkah2 sepatutnya di sini:
https://enaku.wordpress.com/domain-parking-faq/#comment-277

aah la en aku, betui la..tu la maksud aku..hehe..lama tak masuk sini,sori2..pc buat hal la pulak..huhuhu


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: