Rahsia-rahsia kecil 2

Posted on November 20, 2006. Filed under: Domain Names |

#
Research domain menggunakan tool…
#

Domain Research Tool lah! 🙂
alert: affiliate link

Ok.. korang bleh klik link tu dan donlod dan install dalam komputer ntuk buat research berkenaan sesuatu domain yang diilhamkan di dalam kepala.

Suatu yang tak bagus dengan tool ni, kalau buat kerap sangat, nanti search engine dan dnsstuff dan seumpamanya akan ban anda buat sementara waktu. jadik, sila gunakan dengan berhemah.

Sesapa yang dah mencuba, bolehlah ceritakan pengalaman anda di sini.

Note dari aku:

  1. Boleh tau alexa ranking
  2. boleh check overture
  3. boleh check google,yahoo dan msn popularity link
  4. ada banyak lagi kebolehan mengecheck
  5. anda boleh buat formula sendiri untuk appraise sesuatu domain. contohnya [googlePL+yahooPL+msnPL]/3

Suatu yang aku tak berapa suka dengan tool ni, data kurang relevan. mungkin data update dalam jangka masa tertentu. kira kekadang outdated la.. tapi.. kalo domain power.. memang dia dapat kesan 🙂 contohnya domain aku.. hahah.. best betoi.. appraise2 dapat la satu domain tu nilai $1000.. fuyoo.. tapi bakpe jual..huhuhu…

Ok. sekian buat kali ini. Donlod jangan tak donlod tau…

Domain Research Tool

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

4 Respons to “Rahsia-rahsia kecil 2”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

Erm..bila la nak buat domain parking nih..tunggu infomalaya buat marketing la dulu.. 🙂 eh En Aku dok kedah belah mana?

Wah.. $1000 wowowow kaya2

Wah2… tool yang menarik.. Masyuk tu ye $1000.. 🙂

$1000 tu result daripada appraisal tool tu la.. nilai sebenar kita tak tahu.. maybe orang tak berminat nak beli.. 😀

tapi…

kalau result appraisal tu bagus, bolehlah korang buat sebagai signal untuk beli 🙂

kepada yang belum beli domain, aku galakkan beli domain nama sendiri dulu, bukan untuk parking, tapi untuk biasakan dengan selok-belok domain control panel, domain registration, dns server dan seumpamanya…

En. Fuad kita advance, dia beli terus ntuk parking.. oleh itu, hari ni aku hadiahkan bab baru kepada beliau 🙂


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: