Rahsia-rahsia kecil

Posted on November 18, 2006. Filed under: Domain Names |

#
Huhu.. suspen tak tajuk kali ni?
#

Okla. Kepada yang sedang mengeksperimenkan diri dengan domain parking, ini ada satu rahsia nak usha domain..

Dalam banyak-banyak rahsia kecil, inilah dia satu diantaranya:

Carian di Yahoo 

Lakukan carian domain di Yahoo. Diulangi, lakukan carian domain di Yahoo. Diulangi dengan penambahan, lakukan carian domain di Yahoo not Google.

Kenapa Yahoo?
Kerana menurut telahan ahlil nujum, carian di Yahoo lebih relevan dalam menentukan kebagusan sesuatu domain. Macamana nak tau domain tu bagus ke tak? Kalo result di Yahoo tu kuar dalam 3 page ke atas, kire domain tu bagus aa…

Ok.. tu satu rahsia kecil.. rahsia-rahsia kecil yang lain akan menyusul kemudian…

#syndrome malas menulis melanda diriku. aku dok usha 2,3 blog, nampaknya lebih kurang aku jugak.. dok dalam mood raya lagi ka? blogger yang bergelar protege nampaknya seperti diberi tugasan harian menulis blog. ke memang rajin menulis? 🙂

#ingat, nak berjaya di internet ni bukan hanya dengan menulis ebook 🙂 anda perlu sediakan apa yang menjadi permintaan. supply and demand. mungkin anda sedang mencipta demand? kalu macamtu, baguslah.

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

8 Respons to “Rahsia-rahsia kecil”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

Sapa protege tu En Aku? 🙂 erm..infomalaya tak start lagi pun buat marketing..sebab utama ialah kami nak cari reputation melalui content..lepas tu InsyaAllah baru nak fikir..

yup, betul.. kene bina reputasi… hehehe.. protege yang aku maksudkan adalah….

…semua protege kepada mentor korang la 🙂 aku just nak tarik perhatian sesiapa yang jadik protege ntuk kasik komen kat sini 😛

hmm.. kalo korang sume mempunyai satu mentor yang sama iaitu team saifulsham, aku nak ucapkan tahniah la…aku tengok dengan mewujudkan protege-mentor ni sangat bagus. sangat2 membantu newbie.

//aku pon newbie gak..tapi aku usha2 protege dari jauh je..tak dapat ilmu sepenuhnya dari mentor korang la..hahah..

fuiyo..dasat gak geng2 ni noo..ada mentor-protege lagi..aku punya mentor sapa ha?aku pun taktau..abang aku kut..sebab dia yg ajar pasal komputer ngan internet ni..hehe..

//Aku pun newbie jgk En Aku.. 🙂 tapi aku bukan protege yang hang cari tu la..huhu

Tak suspen la tajuk ni. 😛

ali, lama ko tak update blog?

Keja banyak la En.aku, takde masa. Lagipun idea dah kering bnyk sangat makan biskut kering, kueh raya kering. hehe

Tapi takpe, aku ada planning nak setup projek Web Hosting tak lama lagi. Nanti bleh brief sikit-sikit. Tengah cari mentor la ni.. 😀

pertanyaan…domain parking ni kita just beli domain n park kan tak yah hosting kan hi hi sorry kalo saya bengap sikit

jawapan ringkas: betul, takyah hosting 🙂


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: