Set Keyword di NameDrive

Posted on November 11, 2006. Filed under: Domain Names |

#
Ok. Daftar NameDrive di sini.
#

  1. go to http://www.namedrive.com
    namedrive001.png
  2. pastu login, kalo belom register, Sign up la no…
    namedrive002.png
  3. Add domain dulu. Klik Add Domains
    namedrive003.png
  4. Masukkan domain. Kalo nak masukkan banyak domain, lebih elok domain tu dari kategori yang sama, senang sketnak letak dalam satu folder yang sama
    namedrive004.png
    di sini aku create folder baru dengan nama loan. Klik Save & Continue ntuk teruskan.
  5. Di bawah ni la kita nak set keyword. Klik gambar ntuk tengok penuh.
    namedrive005.png
  6. Untuk domain ni aku pilih Category Finance
    namedrive006.png
  7. Subcategory Invesments, pastikan anda pilih Category dulu baru pilih subcategory sebab subcategory bergantung kepada category yang anda pilih
    namedrive007.png
  8. Ad Type ni ada 2 pilihan, 1 Click atau Portal. Cuba2lah.. aku gune 1 Click aje… cepat sket dapat duit.. hahah
    namedrive008.png
  9. Anda boleh mencuba keyword mengikut apa sahaja yang terlintas difikiran anda. Nanti boleh preview. Jangan risau.
    namedrive009.png
  10. Button dibawah ni ntuk preview domain anda
    namedrive010.png
  11. Header boleh pilih, tapi kita biarkan default sebab nak tengok header default bagi template yang dipilih.
    namedrive011.png
  12. Untuk Domain ni, aku pilih template Finance.
    namedrive012.png
  13. Ini ada satu trick, jangan letak domain untuk dijual. Pertama sebab if domain anda ada trademark dan tuan punya trademark nak ambik, dia layak, sebab dia ada bukti anda tidak berminat dengan domain yang anda pegang(sebab tu anda nak jual) . keduanya, if ada orang betul2 nak beli, kita tak listkan untuk dijual pon depa akan cari kita. Jadi kita dah bleh agak depa betul2 nak domain kita.
    namedrive013.png
  14. Tiga data di bawah ni adalah statistik.
    namedrive014.png
  15. Tadaaa…  klik untuk besarkan
    namedrive015.png
  16. Jika paparan yang keluar tak memuaskan, klik CUSTOMIZE.. sampai puas hati, klik Save Changes.
    namedrive016.png
  17. Pastu klik button Save & Continue
    namedrive017.png
  18. Dibawah ni kalau nak set keyword default bagi sesuatu folder… biasanya aku set sama dengan domain aku. Klik untuk besarkan
    namedrive018.png
  19. Apa lagi, save changes la..
    namedrive019.png
  20. Untuk domain anda ke namedrive, sila ke domain control panel anda. Untuk dapatkan nameserver bagi NameDrive, klik link Domain Parking pada menu atas kiri Name Drive.
    namedrive020.png
  21. Pastu klik link Redirect Domains
    namedrive021.png
  22. Anda boleh domain forward atau point dns server ke nameserver Name Drive maklumat ada di bawah ni
    namedrive022.png
  23. Name Drive ada tutorial macamana nak pointkan domain anda dari domain control panel ada. Banyak pilihan tu…
    namedrive023.png

*Sebahagian domain aku berada di NameDrive. Anda perlu berubah dari SEDO ke NameDrive kalau rasa SEDO bayar ciput sangat… pandangan peribadi aku, kalo bayar ciput tapi hari2 dapat income, better stay sebab maybe visitor dah suke dengan template yang kita pilih di SEDO.

*Sebahagian gambar boleh diklik.
Apa lagi.. jom NameDrive plak!

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

6 Respons to “Set Keyword di NameDrive”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

nanti aku cuba domain parking nie…

Menarik2.. nnti aku cuba plak.. Komen aku pasal sedo.. templete dia macam x best sangat jek.. Tgk namedrive plak..

Bila nak kuar ebook ni Iyas. Tak sabaq dah aku ni..

Huh.. den pon tak sabar menanti ebook atau epamplet seperti yang diwar2kan enche aku sebelum ni. Musti lagi banyak ilmu yang boleh den dapat… 🙂

aku ingat, aku sorang jer yang rasa sedo templete tak menghairahkan…rupanya ramai lagi

ini macam mahu cuba name drive pulak

sudah buat satu…

jemput ker

http://www.mumhelps.com


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: