Tutorial Set Keyword di SEDO

Posted on November 4, 2006. Filed under: Domain Names |

Tutorial Set Keyword di SEDO

Sebahagian besar gambar boleh diklik untuk lihat dengan lebih jelas.

  1. Login di Sedo |
  2. Masukkan domain dahulu
    1. Klik Add Domain keyword001.png
    2. Masukkan Domain keyword002.png
    3. Tick kotak ni keyword003.png
    4. Tekan Button Next keyword004.png
    5. Next lagi keyword005.png
    6. Benda alah ni kena set kat domain control panel anda keyword006.png
    7. Next lagi
    8. Next lagi, walla.. dah add domain
    9. Sekarang anda berada di page yang bertajuk ni, kan? keyword007.png
  3. Ok. Sekarang kita set keyword
    1. Klik Domain Parking keyword008.png
    2. Scroll down, pilih Optimizer keyword009.png
    3. Salah satu domain telah diset seperti ini: keyword010.png
    4. Ini untuk set keyword keyword012.png
    5. Ini untuk status active atau tak keyword013.png
    6. On/Off Related Links keyword014.png
    7. Pilih template keyword015.png
    8. Pilih gambar keyword016.png
    9. Preview keyword017.png
    10. Tadaa… keyword018.png
    11. Jangan lupa Save Change keyword011.png
  4. Nantikan Tutorial untuk marketing pula 🙂
Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

13 Respons to “Tutorial Set Keyword di SEDO”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

Satu soalan untuk pengunjung blog ni. Perlukah aku teruskan ebook aku sedangkan isinya adalah sebijik seperti di atas?

aku keberatan nak lancarkan sebab ebook aku bukan seperti ebook orang lain. ebook aku layak dipanggil epamplet sahaja..

cuma pelancaran ebook aku tu aku nak juga buat disebabkan ada system yang aku rasa best dan dapat diterima ramai. malangnya, system itulah yang masih dalam proses customization.

alangkah indahnya jika smartzul sanggup setup free affiliate program untuk aku 🙂 aku belom tanya dia lagi.. tapi rasa2.. mesti kena caj jugaklah 😛

//tapi orang tua-tua cakap, malu bertanya sesat jalan… ah.. pening…

Erm, pada den terpulang le. Kalau nak lancarkan pon harapnya harganya takle tinggi ya. Ker nak bagi free jer? Hehe…

Tang sistem tu den begitu teruja. Rasa cambest jer. Best ker? ;P

sistem tu – bagi aku – memang best la..

//alert: tuan punya system syok sendiri

epamplet(hahah, dengan secara rasminya aku gunakan istilah epamplet) tu free jer..

nak intergrate ngan system tu yang leceh sket tu… kalo aku full time takpe gak.. ni part-time jer.. dahla dok pulun projek yang lain… pesen aku ni, kalo tersangkut sket… aku bior dulu.. bukannye nak setelkan terus hahah..

for the mean time ni, bleh la bergantung (untuk sebarang persoalan pasal domain parking) kat page Domain Parking FAQ tu… aku jadikan projek dokumentasi..

Erm, kiranya affiliate ni tujuannya untuk apa ek? Kalo epamplet tu free, affiliates semua nak dapat income dari mana, atau ada projek lebih besar untuk affiliates member nanti (kalo en aku jadi setup affiliate tu le)

aku rasa en aku kena jugak teruskan buat projek ebook tu. epamplet pun epamplet la. asal bermanfaat akan ada yg beli. ilmu ni kena muliakan, jgn sia-siakan.

nak setup affiliate system? pakai yg senang pun boleh, try Post Affiliate v1.3. Banyak yang pakai ni. Nak setup pun senang, FREE pulak tu. Nak aku tolong setupkan pun bleh, tapi rasa setup sendiri pun boleh, mmg senang sangat. Aku yang buta IT ni pun bleh buat sendiri.

aku tak akan online bermula malam ni sehingga isnin malam selasa. jadi aku on kan moderate all comment. harap maklum 🙂

lelabu, Post Affiliate v1.3 *free* ke? Aiseh.. cemana aku leh dapat salah info sblom ni.. apapon.. affiliate yang aku tengah setup ni menampakkan sedikit cahaya kejayaan 🙂

Ni nak potong stim lagi:

1. Epamplet yang tak seberapa tu tentulah FREE
2. Affiliate yang disetup tu untuk tujuan promosi dan bantuan kepada penggiat affiliate. Nanti dah lancarkan korang akan faham 🙂 Jadi, no quick money here 🙂 aku belom mampu hahah..

teruskan dengan epamplet tapi pastikan dapat email sapa yang download,
pastu ajarlah sikit kat kawan macam mana setup

free, sememangnya free. hehe. tidak syak lagi.

teruskan je…boleh aku donwload…hehehe 😛

Yup benda yang baik niat yang baik….teruskan je…kalo benda yang berkualiti nak jual pun tak pe…tapi kalo nak bagi free alhamdulillah n terima kasih….

sekarang aku berada di cc suatu tempat.. malam ni atau esok mungkin balik 🙂

i’m back from IIUM 🙂

Haha.. mmg bermanfaat sgt ilmu ko share.. Mekasih.. AKu jugak sokong ko buat e-book tu. Sgt2 aku nntikan.. 🙂 Semoga ilmu ni dapat dimanfaatkan sebaiknya…


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: