Hai

Posted on Oktober 30, 2006. Filed under: General |

#
Raya-mode slowly deactivated…
#
Hahah… thanks to Info Malaya with your nice 6-words description about my blog 🙂 (me, bloken engrish as usual, heh)

Hai – tajuk post kali ni, sebab mood raya aku blom abis lagi da.. 😀

Sedikit update pasal blog ni:

  1. Ebook dan system akan menjelang (aiseh.. tak siap-siap lagi, ramai yang merungut, hahah)
  2. Perancangan ntuk adakan diskusi kat sini, rancangan asal nak bina forum, tapi aku mana larat handle forum.. handle blog pon cam ampesh ni..
  3. Mood raya yang melembabkan aktiviti berblog ni adalah sebahagian dari mood sedih sebelum raya plus sedih tak habis lagi bila sentiasa terkenang Aber Qasim Hamza Al Janabi (sila search kat google) plus sengketa politik negara yang turut menghantui kepala otak aku – serius!
  4. Untuk pengetahuan semua, indeks blog stats aku menunjukkan BEARISH hahah, tahniah kepada aku sebab tak update lama.. susah jugak ye nak kasik inersia yang statik ni abis…
  5. Tengah bangun 2,3 website… tu sebab aku malas buat website, makan masa, domain parking kan senang… 🙂
  6. Projek Ebook dan system affiliate seperti yang ditulis dalam perkara 1, dalam progres.. tapi lepas dah lunch, aku rasa aku takkan teruskan dan akan carik sesapa yang berminat nak maintain… YA, aku memang tak suka maintain website.. haduh2… domain parking jugak best..

Oh ya.. aku ada masuk forum rajaadsense, kejap je sebab menurut blog stat aku, ada orang mention pasal blog ni di situ… jadik aku jawab di sinilah..

Ya, betul, domain parking memang digunakan orang ntuk tunggu domain dijual, tapi domain parking jugak bleh jadik main source of income.

Contoh terdekat adalah aku 🙂 memanglah aku ada jugak maintain website, sapa yang takmo duit lebih banyak lagi, kan?

tapi kalo tak maintain pon, gua ok jer pe 😛 (cakap besar ni disengajakan untuk menambahkan minat korang)

Sekali lagi aku ucapkan…

Selamat Hari Raya Aidilfitri,

Maaf Zahir dan Batin.

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

21 Respons to “Hai”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

wah..banyak perancangan, semoga berjaya..
Selamat hari raya Aidilfitri untuk Aku..maaf zahir dan batin

saya pun camtu, lama tak update blog; keyword ranking semuanya jatuh berdebuk

ulaslah lagi pasal domain parking…

Slamat Hari Raya syeikh… Lambat sket ucapan.. maklumlah jam time raya campur banjir…heh.. umah hang banjir dak? Apapon slamat berjaya syeikh tuk projek2 hang…

aku lak dapat gelaran blogger paling rajin dari infomalaya tue.. 😛

hahaha..saya ni ngah belajar bab2 domain parking nih sebenarnya.. 🙂 tenq sebab bagi pendedahan..ala aman,hang memang rajin pun 🙂

Selamat hari raya En Aku…err, masih cuba memahami domain parking ni…cepat2 kluar ebook tu ye 🙂

Wahaha.. blog pakai baju raya.. Cantik blog ko nih.. Ni tema rumah terbuka tahun ni ker…

En Aku, saya masih dengan blog lama…blog wp.com tu buat experiment je…thanks for dropping by 😉

linn: idea memang banyak… tapi aku ni liat sket hahah

Bagak: aku dah bukak Domain Parking FAQ, kira miniforum la heh.. kalo dah panjang nanti, aku bukak page baru 🙂

Aman: Kerajinanmu aku pon kekadang perasan gak, heh…

Bat: Sebenarnya tak payah belajar sangat pon, try jer.. aku pon trial n error jer.. daftar domain, daftar sedo, godek domain control panel dan sedo.. berehh.. (konsep asas)

Fuad: baju raya ni mungkin nak pakai lama sket kot 🙂

Walikard: Ohoo.. ingat nak ubah rumah.. 🙂 salah satu sebab aku pilih host disini adalah pertama, bleh tarik blogger wordpress.com yang lain (bleh usha dashboard) dan keduanya, tak perlu pk banyak ntuk maintain bandwith, hacker dan lain2.

wow banyak projek yerk… nanti am nak buat entry “multiple domain” pulak… insyaallah…

hmm..tuko theme ke bro..

alah..tak best la team ni enaku

eh theme bukan team..silap eja lagi..sori

Wow theme baru.. 😀

p/s: datang menghirup udara segar disini

Heh, en aku guna nick ape kat forum rajaadsense tu.

tak register pon 🙂 usha2 je..

http://rajaadsense.com/forum/viewtopic.php?t=746

Penerangan saudara rizal dari forum rajaadsense sangat bagus! (ish.. inilah kelemahan aku, lemah bahasa melayu dan bahasa inggeris.. kene interaksi ngan korang guna code plaklah lepas ni :P)

am, ‘multiple domain’ tu cemana tu? nanti jangan lupa kabokan ye..

Hehe, den le yang bukak thread tu. Saje nak bincang2 petang skit. Dah faham skit2 dah ttg domain parking ni.

oh.. situ ko gune nick lain ek.. apa significant 69 ngan 99? Keluarga 69 ke hahah 😛

AlhamduliLLAH.. ada satu domain tu dah lama jadik barua, hari ni ada klik sket.. hmm.. tambah satu pengalaman baru: sentiasa eksperimen dengan keyword sehingga berjaya! caiyo! caiyo!

Hehe… saje suka2 guna 69 tu. Nampak catchy dan muda skit.. 😛


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: