Potong Stim

Posted on Oktober 7, 2006. Filed under: Domain Names |

#
Sebelum anda terlanjur, biarlah aku potong stim dulu sapa-sapa yang terlalu ghairah
#

Sebenarnya aku telah bermain “Pengembala Kesunyian Teriak Musang Datang”. Probably beberapa pengunjung yang tiada minat dengan domain parking akan segera mengelak dan tidak menyahut panggilan aku: “Mari sini, musang nak makan kambing aku!!!”.

Berlainan dengan kisah popular masyarakat tu, aku bukanlah pengembala yang sekadar berteriak kosong. Aku sengaja berteriak agar dapat mengumpul sebilangan orang untuk kuceritakan tentang peta harta karun yang aku temui. Pun begitu, post kali ni adalah untuk memotong stim sesiapa yang terlalu ghairah dengan peta tersebut.

Dua bahagian; Mencari Domain dan Marketing adalah merupakan intipati, isi dan dunia domain parking. Sebelum ni, yang aku ceritakan adalah basic semata-mata. Ia ibarat peralatan. Manakala 2 bab terkemudian ini adalah dunia yang perlu kita tempuh. Anda boleh menempuh dunia yang komplikated ni tanpa peralatan dan tanpa mengetahui cara gunanya, tetapi mungkin anda tidak akan berjaya dalam dunia ini. Pastikan anda sudah tahu:

  1. Mendaftar domain
  2. Mendaftar di Sedo atau NameDrive
  3. Point domain ke Sedo atau NameDrive
  4. Setting di NameDrive atau Sedo

Ok. POTONG STIM. Amat sesuai untuk post kali ni. Ini kerana

“DALAM DOMAIN PARKING, ANDA TIDAK BOLEH IKLANKAN DOMAIN ANDA!! ANDA TIDAK BOLEH, KALAU BOLEH SEKALIPUN, KLIK DARI LINK IKLAN ANDA AKAN DIABAIKAN!!!”

Habis, bab last: Marketing?? Mungkin ada yang bertanya cenggitu… 🙂

Ni nak bagi stim balik… traffic yang datang melalui type-in dan result search engine sahaja diterima sebagai genuine traffic. Dalam domain parking, anda BUKAN tidak perlu promote link domain anda, tetapi anda DILARANG promote.

Type-in: Pengguna mengakses domain kita dengan menaip terus ke dalam address bar browser
Search engine result: ini hamba kurang pasti hahah

Ok… bukan tak ada loophole.. ada…

Hint: jawab soalan ini, bagaimana nak wujudkan type-in traffic??? Tak dapat jugak? Ada tak sesapa masuk blog aku dengan type-in? Kenapa type-in? Tolong jawab kat komen sket….

Blog kawan…

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

11 Respons to “Potong Stim”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

Dah terpotong stim kali ni har2 😀

Erkk…saya masih terpinga-pinga lagi bab domain parking nih…takpe, semak balik kat archieve blog ni 😉

disamping anda berdua yang memberi komen, ada satu orang lain yang agak sedikit mempunyai kecelaruan dalam jiwa.

ingin aku katakan di sini, aku menulis cerita aku.. apa saja cerita.. dan aku gembira kawan-kawan komen…

tapi aku bukanlah tempat untuk membuat pengakuan.
sang pesakit jiwa ni membuat pengakuan:
saya suka makan ****(dicensorkan oleh mr. aku) apapbila berbuka puasa
soalan dari mr. aku:
1- bila masa aku tanya ko suka makan apa?
2- ko suka makan ****, apsal nak cerita kat aku?
3- ko nak permainkan Islam ke? berbuka dengan benda haram?
4- alamat email f**k@hotmail, biasanya alamat email mewakili diri, ko ni F**k ke?

banyak lagi nak tanya… hehehe.. wa tunggu respon lu.

en. aku ni dah buat income banyak mana dari domain parking ni.. heh.

hah.. sape dia yang komen camtu. bulan2 pose ni makan menatang tu pulak.

hehehe.. tak banyak.. ada domain $60 sebulan.. ada $43.. ada $2 ada… $0.15 errr.. paling ‘ramai’ – $0 huhuhu.. sebab tu bab 0 paling penting dalam domain parking…

mamat tu mungkin penagih seks yang tertipu dengan tajuk aku.. ataupun mamat skim yang berdendam kat aku sama ada di forum wangcyber ataupun putera… 🙂

hmm…masih kena explore lagi bab nie..

aku tak paham sepatah haram apa benda ko cerita..

wakakak… nak parking . parking je la..

========================================
aceli .. tak payah la tulis ayat ayat cam di atas tu. potong stim la.. ghairah la.. meremang bulu romaku.. haya.. tambah plak bulan puasa nih .

cuba ko tulis cari lagu raya ke ..? mawi poyo ke..

kira ok gak la.. aku tulis SEO url . lagu raya.. fuh…hitz gila babas blog aku .. wakakkakaka ..

tgk situasi . tgk keadaan ..

hehehe.. kene tukar strategy la kalo camni… nanti aa.. gune mawi poyo ke.. ‘ct dan aku’ ke.. huhuhu…

tapi pasal tgk situasi dan tgk keadaan tu le aku guna potong stim.. sebab aku nak cover silap aku tak cerita awal2.. jadik kene potong stim orang yang ghairah nak ber’domain parking’ ni.. 😛

stim – sebab sangkakan mudah tahap cipan domain parking
potong stim – tak semudah yang disangka…

Assalamualaikum.

Wah..dah ramai reply.
Ingatkan sauya sorang jek yang tak faham domain parking tu apa..ramai gak yang tak faham.

Takpe..marilah sama-sama kita fahamkan apa itu domain parking.

Yang penting kena rajin blajo lah.

Wassalam.

En. Aku. Bile ebook nk kuar nih..? Teruja gak dgr pendapatan ko tuh.. 🙂

weh..thanks eh sebab featurekan blog tu. anyway, tutorial pasal domain parking ni memang useful…thanks a lot.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: