Domain Parking Industry. Are You In or Are You Out?

Posted on September 14, 2006. Filed under: Domain Names |

—————————————————————————————
Setelah hampir naik gila 😛 kerana sukar mencari ruang untuk menulis yang semakin sempit, kini aku berjaya lagi menambah 1 post untuk anda.
Kali ini aku bawakan cerita aku dan dunia online-ku, cerita yang aku janjikan sebelum ini, cerita yang aku percaya ramai yang sudah tahu, tetapi biarlah aku meneruskan juga ceritaku 🙂
—————————————————————————————

Post ini adalah post pendek, menantikan komen dari anda. Mudah saja soalan aku:
1. Nyatakan sejauh mana anda tahu mengenai domain parking. tidak lebih dari 250 patah perkataan. 😆
2. Apa pandangan anda mengenai domain parking? Baik? Buruk? Ingin tahu?
3. Adakah domain parking munasabah dengan prinsip hidup dan kewangan anda?

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

10 Respons to “Domain Parking Industry. Are You In or Are You Out?”

RSS Feed for Blog En. Aku Comments RSS Feed

aku pun tak reti sangat pasal benda ni leh terangkan ke En Aku?

wahlaweh..cepatnya dapat komen… nanti2.. another post aku cite.. tengah kumpul audience 🙂

nanti protected by password..

Pernah dengar tapi apokobondo eh pon tak tau. Orang kata illegal. Betol ker?

Ini yang aku paham mengenai domain parking industry:

Kalau kita ada domain yg cun-cun, contohnya macam free.com lepastu kita park domain name tu kat mana-mana syarikat PPC (pay per click) monetization service. Apa yg company ni buat? dia akan generate traffic dan optimize page tu (guna template) dengan relevant keyword so tiap kali pengunjung masuk web tu, owner akan dapat credit. Lebih kurang macam adsense & adbrite jugak la.

Syarikat ni jugak akan menjadi ejen (orang tengah) dalam jual-beli domain antara pembeli dan pemilik domain. So, sementara nak tunggu pembeli, pemilik boleh generate income melalui cara PPC monetization service yg aku sebutkan di atas.

Beli domain -> Park Domain -> Generate Income

Kelebihan, baik dan buruk aku tak tau sebab tak pernah cuba. Tapi rasanya bisnes ni kat Malaysia kurang popular. Biasa kat europe dan us banyak buat.

Ni salah satu company yang popular dalam jual-beli domain:

Sedo.com

Tu lah yg aku faham, kalau salah tolong jolokkan. hehehe..

wahha… otai bagi jawapan… hmm… memang nak cite pasal sedo pon.. kuekuekue…

soulof99, siapa yang cakap illegal tu? 🙂 hmm..
keuntungan domain parking: from 0% ROI – 60% ROI (ini pengalaman sendiri, 0% ROI adalah about 90% daripada domain portfolio aku :P)

Menarik2..Aku pon tak tau apekebende domain parking nih… Harap diperjelaskan…

benda baru tahu ni…elok juga dibincangkan

Aku, cepat skit bagi 2nd post tu, nak tau gak ni 🙂

Heh… ntah dari mana den donga pon tak ingat daa… hehe.. ok gak domain parking ni ya. Buleh buat duit besar… 😛


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: